2 Nisan 2012 Pazartesi

ŞİKE SORUNSALI







Son günlerde çok komik olaylar yaşıyoruz.Önce Yıldırım Demirören TFF başkanlığına seçildi,şimdi de seçkin futbol adamları,hatta başbakan "Gerekirse Avrupa'ya gitmeyelim" diyerek ağızları açık bırakan ifadeler kullandı.Zaten Avrupa Kupaları'nda puan toplayamıyoruz,kaliteli futbolcuları ülkeye getiremiyoruz,oyuncularımız süper! ligimizde oynayarak kendini geliştiremiyor ve üstüne Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi önemsemiyoruz.
Başbakanın mantıklı açıklama olarak bahsettiği "Thatcher Modeli" holiganların aklını başına getirmek,şiddeti önlemek içindi.UEFA zaten en az 3 yıl men cezası verecekti,ama İngilizlerde utanma duygusu olduğu için suçlarını kabul edip cezalarını kendileri verdiler.Bizim gibi, birilerini korumak için aptalca hareketlerde bulunmadılar. Ayrıca o zamanlar Premier Lig'in Kupa Galipleri Kupası'ndan aşağı kalır yanı yoktu.Avrupa Kupası maçları bu kadar gelir teşkil etmiyordu kulüpler için.Onca yıldız futbolcu,mükemmel altyapılar,çılgın taraftarlar olmasına rağmen kulüplerin Avrupa'da iyi bir yere gelmesi de 1999u bulmuştu.(Manchester United-Bayern Münih finali).
5 yıl Avrupa'ya katılmazsak ülkelerin puan sıralamasında son sıraya düşeceğiz.Şampiyonumuz bile Devler Ligi için Play-Off'la beraber 4 ön eleme turu oynamak zorunda kalacak.Seribaşı olmadığımız için de büyük ihtimalle Arsenal-Udinese-Leverkusen gibi takımlar bizimkileri evlerne yollayacak.
Hepsini geçtim böyle bir şey yapmak demek, "Biz şike yaptık ama takımlarımıza ceza vermek istemiyoruz,gerekirse size de karşı çıkarız yine de bu mallığı yapacağız " demekten başka birşey değil.Milli takımımızın akıbetine değinmiyorum bile.Asıl endişe verici olan da bunu gündeme getirenlerin okumuş,ilim görmüş,kültürlü,bilinçli insanlar olmaları.Bazı çıkarlar uğruna Türk Futbolunu uçuruma sürüklemek kimsenin hakkı değil.Umalım büyüklerimiz! aklı başında kararlar alır ya da alanlara karşı çıkmaz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder