13 Temmuz 2013 Cumartesi

TAIWO BURSASPORDA


Özellikle son 4-5 yıldır büyük takımlarımızın dışında Anadolu kulüpleri de dünya futbolunda tanınan, kariyeri parlak yıldız oyuncular transfer etmeye başladılar. ( Zalayeta, Cernat, LuaLua, Mouche , Altidore , Belluschi, Gekas, Makukula, Freddy Adu vb) Taye Taiwo da bu kategoriye sokabilecek futbolculardan biri. Marsilya,Milan ve Dinamo Kiev formalarını giymiş bir isim. Ne şanslıyız ki bu sene Süper Lig'de mücadele edecek.Ülkede sol bek kıtlığı varken Bursaspor ligin en iyi sol bekine sahip oldu böylece. Tahkim'den dönmeyecek bir cezayla Şampiyonlar Ligi'ne girme ihtimallerinin de bulunduğunu varsayarsak , Devler Ligi'ne yakışan bir adam aldılar. Büyük takımlarımız niye bulup da transfer etmez klişesine girmeyi düşünmüyorum, çünkü gözümde Bursaspor da bu ülkenin beşinci büyüğüdür. Özellikle yabancılarının Beşiktaş ve Trabzonspor'dan aşağı kaldığını sanmıyorum.

Taye Taiwo Roberto Carlosgillerden bir sol bek. Yani kısa boylu ama güçlü, tempolu, hücuma oldukça sık katılan, uzaktan şutları çok tehlikeli ve hızlı mı hızlı. Bir insan bek pozisyonunda daha ne ister? O bölgede oynayan Vederson'un 3-4 gömlek üstü bir futbolcu. Fakat Federasyonun saçmasapan kuralı yüzünden bazı maçlarda formayı Vederson giyebilir ki sonra ligimizde niye kaliteli futbol oynanmıyor diye üzülmeyelim şimdiden uyarayım. Riera'dan da Kadlec'den de İsmail'den de, Cech'den de daha kaliteli olduğu su götürmez bir gerçek. Fakat Marsilya'dan sonra kariyerinde bir düşüş olduğu gerçek. Milan'da yeteri kadar oynama fırsatı bulamadı,geçen sene QPR'ye, yazın da Kiev'e kiralandı ama oraya da alışamadı.Eğer ki Türkiye'ye adaptasyon sıkıntısı çekmezse seneye İstanbul büyüklerimiz 8 milyon euro vererek Bursaspor'u ihya eder diye düşünüyorum.

1 yorum:

  1. %0 Satış komisyonu, ücretsiz sanal dükkân fırsatı ile Nike marka ürünler Buypasa’da. Detaylı bilgi için https://ucretsizdukkan.com adresine uğrayabilirsiniz.

    YanıtlaSil